Wij zijn JoinData: een onafhankelijk platform gericht op boeren

Wij zijn een onafhankelijk dataplatform dat met hart en ziel gelooft in agrarische innovatie – maar alleen als jij daar als boer optimaal van kunt profiteren. Wij maken jou zélf de baas over je data en wie daar gebruik van mag maken. Omdat we als non-profit geen winst hoeven te maken, kunnen we maximaal investeren in de veiligheid, privacy en gebruikersvriendelijkheid van het platform.

Agrarische data is een goudmijn

Van melkrobot tot oogst-drone: onze agrarische sector behoort technisch tot de meest vooruitstrevende ter wereld. Perfect voor boeren: techniek en data helpen enorm om hun bedrijven innovatief en effectief te managen.

Maar hoe zit het met privacy en veiligheid?

Weet jij welke partijen jouw data kunnen inzien en wat ze er allemaal mee doen? Hoeveel handtekeningen heb je moeten zetten op machtigingsformulieren (en waar zijn die)? Vertrouw je erop dat jouw gevoelige bedrijfsinformatie veilig wordt verstuurd?

Wij geloven dat het anders moet – én kan

Het nadeel van de moderne techniek is dat we flink achterlopen in hoe we met data omgaan. Als JoinData bestaan wij om de inhaalslag te maken. We hebben een robuust en onafhankelijk dataplatform ontwikkeld, waarin jij zelf de baas bent over je data. Via ons platform is je data veilig, je privacy gewaarborgd en kan niemand je data gebruiken voor doelen waarmee je het niet eens bent.

Namen en rugnummers

Profile
Sener Celik
Directeur

Profile
Hanneke Burggraaff
Lead Client Services

Profile
Renze van de Kuilen
Lead Operations & Support

Profile
Jaap van Beusekom
Data Integratie Specialist

Profile
Siddharth Gupta
Developer

Profile
Robbert Cazemier
Delivery Manager

Profile
Gerhard van Steenbergen
Delivery Manager

Profile
Corné van Schaik
Delivery Manager

Profile
Bobby Lozeman
Delivery Manager

Profile
Francis van Laar
Finance & Office Manager

Profile
Janet Gorter
Finance Manager

Profile
Mitchel Wassens
Support medewerker

Profile
Friso Boltjes
Support medewerker

Profile
Huub van Workum
Support medewerker

Profile
Jesse Bosch
Support medewerker

Hoe we zijn ontstaan

In 2017 zijn wij als een coöperatie van start gegaan. Het idee voor JoinData ontstond tijdens het initiatief Smart Dairy Farming. Dit initiatief is ontstaan door een samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen, TNO en melkveehouders met als doel innovatie op de boerderij te stimuleren. CRV, FrieslandCampina en Agrifirm stonden hierbij aan de wieg.

tot
2016

Smart Dairy Farming start als project t.b.v. precision farming

Einde Smart Dairy Faming

2017

Datahub herstart met CRV, Agrifirm en FrieslandCampina als founding partners

JoinData: Oprichting JoinData U.A.

Toetreding LTO

Toetreding EDI-CIRCLE

2018

Toetreding Rabobank

Opstart platform Mijn JoinData

2019

Vernieuwing Mijn JoinData platform

Toetreding Cosun en Avebe

2020
2021

Toetreding Vion en POV

Uitrol Zuivel

Uitrol Varkenssector & Akkerbouw

Overgang lidmaatschap van FrieslandCampina naar Dutch Dairy Assosiation

In 2017 hebben de partners LTO Nederland, EDI-Circle (samenwerkingsverband van accountants), en later ook de Rabobank, zich aangesloten en is de non-profit coöperatie JoinData opgericht. Gezamenlijk zagen zij een behoefte ontstaan voor het delen van data binnen de sector. Deze vraag kwam niet alleen van organisaties die data beschikbaar willen stellen of data willen gebruiken, maar ook vooral van boeren die graag het stuur in eigen handen willen houden als het om hun data gaat. Vanuit een stevige basis met de leden bouwen wij verder aan ons dataplatform en met de toetreding van akkerbouwcoöperaties Cosun en Avebe en de varkenssector Vion en POV realiseren en optimaliseren wij een breed platform voor het delen van data in de agrarische sector.

We werken samen met o.a.