Jouw machtigingen bij JoinData

Zélf de baas over je bedrijfsdata

Jouw boerderij produceert veel data. Die deel je met partijen als de overheid, je accountant, je leveranciers en afnemers. Maar weet jij precies wie er allemaal toegang hebben tot jouw gegevens? En waarvoor?

Zo gebruikt boer Jochem JoinData

Als je inlogt op ons dataplatform heb je direct en op één plek overzicht over al je lopende machtigingen. Benieuwd hoe dat werkt? Bekijk dan eens dit filmpje over boer Jochem en JoinData.

De boerderij van Jochem produceert veel data. De coöperatie ziet zijn melkgift, zijn accountant facturen, en de overheid wil van alles weten over zijn mineraalwaarden. Om overzicht te houden, maakt Jochem gebruik van JoinData.

 

Bepaal zélf wie je data gebruikt

Als je inlogt op ons platform, heb je direct overzicht over alle partijen die je toestemming hebt gegeven om jouw data te mogen inzien. Welke gegevens gebruiken jouw leveranciers en/of afnemers? Kan de voerleverancier waar je nu geen zaken meer mee doet nog steeds jouw data inzien?

Eén login voor al je machtigingen

Als bedrijven en organisaties bij jouw data willen, dan moeten ze dat netjes vragen via ons platform. Je kunt zelf beoordelen of je toestemming wilt geven. Zie je een machtiging die je niet bevalt (zoals die oude voerleverancier), dan trek je met een druk op de knop de machtiging in. Via JoinData ben je af van soms tientallen verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden. Via één login beheer je alle machtigingen van jouw leveranciers. Zorg er dus voor dat jouw leverancier ook aansluit bij JoinData!

Ons dataplatform geeft je in één oogopslag overzicht over alle partijen die jouw data mogen inzien. Benieuwd welke machtigingen jij hebt lopen?

Log nu in via e-herkenning

Veilig profiteren van innovatie

Hoe meer we onze agrarische data delen, hoe sneller er nieuwe technieken en inzichten ontstaan. Daarmee kun jij als boer natuurlijk je voordeel doen. Mits al die data niet in verkeerde handen valt, of gebruikt wordt voor doeleinden waarmee jij het niet eens bent. Zeg nou zelf: zou jij willen dat iemand anders dan je accountant kan zien wat je bedrijfsresultaat is?

Niemand leest jouw data als jij dat niet wilt

De veiligheid van jouw privégegevens en daarmee jouw privacy, is ons hoogste doel. Daarom ‘verzegelen’ we jouw data. De enige die het zegel kan verbreken is de partij die jij toestemming hebt gegeven. Niemand anders. Zie ons als een postkantoor. We sturen jouw data naar de juiste ontvanger, maar we kijken natuurlijk niet in de envelop.

Alleen data delen voor een afgesproken doel

Als je een machtigingsverzoek ontvangt heeft die altijd een doelbinding. De doelbinding vertelt je precies wat de ontvanger van plan is met jouw data. Zij mogen jouw data niet voor andere doeleinden gebruiken dan die in de doelbinding vermeld staan, dit is wettelijk zo bepaald. Via Mijn JoinData zie je precies voor welk doel je data deelt, welke data dat is, met wie en voor hoe lang.

Agrarische data: waar hebben we het dan over?

Van krachtvoersamenstelling tot perceelgegevens: het zal je verbazen hoeveel data er rondgaat in agrarisch Nederland. Ook als je geen ‘databoer’ bent, deel je allerlei gegevens met bedrijven en instanties.

Nieuwsgierig geworden?

Neem een kijkje in ons overzicht en ontdek wat er zoal aan data op en rond een boerderij stroomt.

Wat kost JoinData voor mij als boer?

Als boer betaal je een vast bedrag van 53,25 euro per jaar. Dat is de vergoeding voor het gebruik van de tool Mijn JoinData, waarmee je jouw machtigingen gemakkelijk kunt beheren. Zo houd je grip op jouw eigen data. Aangezien JoinData een coöperatie is, kunnen de tarieven zo laag mogelijk worden gehouden. Door gebruik te maken van JoinData krijg je inzicht in je datastromen en kan je je machtigingen op één plek beheren. Met ingang van het tweede kwartaal 2022 ontvang je rechtstreeks een factuur van JoinData. Partijen die jouw data willen gebruiken, zoals accountantskantoren, slachterijen, zuivel-, voer- en sensorleveranciers, betalen aan JoinData een vergoeding voor het ‘transport’ van jouw data.