Je hebt er vast van gehoord, maar niet iedereen weet precies wat het is en waarom het zo belangrijk is. En waarom je als leverancier of afnemer ermee te maken hebt.
Waarom Company Mapping?
De JoinData company mapping bevat de registratie van het KvK-nummer en het klantnummer van veehouders en/of telers. Via de company mapping weet JoinData dat een veehouder en/of teler klant is bij een afnemer. Afhankelijk van deze mapping, met het KvK-nummer van de veehouder en/of teler, wordt er data uitgewisseld.
Zodra er een company mapping wordt toegevoegd maakt ons systeem een ‘databron’ aan o.b.v. het KvK-nummer uit de mapping. Afhankelijk van het berichttype fungeert deze databron als een routering naar het endpoint van de dataleverancier of naar de database van JoinData. Wanneer een afnemer data wil opvragen controleert JoinData of er een machtiging en een databron aanwezig is. Zonder een company mapping bij de dataleverancier ontbreekt de databron en kan een data-afnemer geen data ontvangen.
Ook voor de KringloopWijzer
In de Kringloopwijzer kan een melkveehouder zelf (of zijn adviseur) een machtiging aanmaken in Mijn JoinData. Bij het aanmaken van de Kringloopwijzer machtiging wordt de dataleverancier en het klantnummer (bij deze leverancier), geselecteerd en vastgelegd. De door de melkveehouder te selecteren klantnummers haalt de Kringloopwijzer uit de company mapping van de dataleverancier.
Wijzigingen bijhouden
De verantwoordelijkheid voor het bijhouden van de company mapping ligt bij de leveranciers en data-afnemers.
Een nieuwe mapping is nodig in de volgende scenario’s:
- een nieuwe veehouder en/of teler heeft zich aangesloten
- een veehouder en/of teler heeft een bedrijfswijziging doorgevoerd waardoor een nieuw KvK-nummer is ontstaan
- een veehouder en/of teler hanteert meerdere KvK-nummers voor zijn bedrijfsvoering
- een afnemer hanteert meerdere klantnummers bij dezelfde veehouder en/of teler
Download hier de handleiding in PDF met de volledige uitleg.